Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sporirea capacitatii de absorbtie a Fondurilor Structurale alocate POR depinde de complexitatea proiectelor

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a lansat, joi, 26 aprilie a.c, Strategia de instruire 2007 - 2013, din cadrul proiectului “Instruire la nivel national si regional pentru sporirea capacitatii de absorbtie a Fondurilor Structurale alocate POR”. La conferinta de lansare au participat László Borbély, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Giorgio Ficcarelli, seful echipei de tranzitie PHARE din cadrul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, precum si reprezentanti agentiilor de dezvoltare regionala, ai autoritatilor centrale si locale, responsabile cu gestionarea fondurilor comunitare.

Conferinta a fost deschisa de ministrul László Borbély care aratat ca „succesul intrebuintarii banilor europeni depinde de capacitatea aplicantilor de a realiza proiecte complexe, care sa intruneasca mai multe aspecte ale dezvoltarii regiunilor. Prin aceasta strategie de instruire, ministerul vine in intampinarea nevoilor de informare ale potentialilor beneficiari, scopul nostru fiind acela de a usura sarcina celor care vor aplica pentru fondurile alocate Romaniei prin Programul Operational Regional si Programele de Cooperare Teritoriala”, a declarat László Borbély, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, cu ocazia lansarii strategiei de instruire. Cu aceasta ocazie, ministrul Laszlo Borbely a aratat ca este foarte importanta colaborarea cu autoritatile publice locale si cu agentiile de dezvoltare regionala pentru a asigura accesul tuturor celor interesati la informatii privind fondurile europene si ca Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor are un rol major in acordarea asistentei tehnice necesare potentialilor beneficiari.

in cadrul Programului PHARE Coeziune Economica si Sociala 2004, a fost contractat proiectul de Asistenta Tehnica “Instruire la nivel national si regional pentru sporirea capacitatii de absorbtie a Fondurilor Structurale alocate POR”. Proiectul se adreseaza Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional, Autoritatilor de Management pentru Programele de Cooperare Teritoriala, Organismelor Intermediare aferente fiecarui program si potentialilor beneficiari ai finantarilor alocate prin Programele Operationale mentionate.

Activitatile acestui proiect constau atat in elaborarea Strategiei de instruire 2007-2013 si a planurilor de actiune aferente, cat si in desfasurarea unor sesiuni de instruire la nivel national si regional pentru un numar de 2000 de persoane, atat potentiali beneficiari, cat si personal implicat in gestionarea programului operational regional si a programelor de cooperare teritoriala de la nivelul autoritatilor de management si organismelor intermediare.

De asemenea, in cadrul aceluiasi proiect va functiona, pe site-ul ministerului, o aplicatie on-line, accesibila tuturor potentialilor beneficiari interesati sa participe la programele de instruire organizate in cadrul Strategiei de instruire. Astfel, vor fi identificate nevoile de informare ale acestora prin completarea unui chestionar on-line, ulterior realizandu-se o selectie a celor care vor putea beneficia de programele de instruire.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Vizualizări: 88