Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finantare din fonduri europene pentru comunitatile locale din judetul Satu Mare

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a efectuat pe 5 iulie 2010 o vizita in judetul Satu Mare, ocazie cu care a semnat trei contracte de finantare prin POR.

Proiectul „Modernizare ambulatoriu integrat al Spitalului Orasenesc Negresti Oas” are o valoare de 699.317 euro si o perioada de implementare de 17 luni. In urma acestei investitii, 17 cabinete medicale vor fi modernizate si dotate cu echipamente si 5 noi servicii medicale vor putea fi oferite celor aproximativ 77.000 de locuitori din zona.

Proiectul "Sunet drag de clopotel", vizeaza imbunatatirea infrastructurii de educatie si a resurselor de invatare de la Scoala de Arte si Meserii Turulung si are o valoare totala de 770.486 euro. In cadrul proiectului vor fi efectuate lucrari pentru crestrerea eficientei energetice a cladirii si va fi achizitionat echipament IT pentru formarea competentelor digitale ale elevilor.

Proiectul "Scoala naste valori si in mediul rural!" in valoare totala de 1.028.365 euro are ca scop cresterea nivelului de acces la educatie a copiilor din mediul rural. Beneficiarii directi ai proiectului sunt copiii din comuna Petresti, care intr-un an de zile vor avea o scoala reabilitata si dotata cu echipamente IT necesare derularii activitatii didactice.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 65