Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

122 de IMM-uri primesc finantare din fonduri structurale pentru cresterea accesului la Internet

MCSI, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale a aprobat plata a 4,3 milioane lei din fondurile structurale pe care la gestioneaza pentru proiectele contractate si implementate in cadrul operatiunii 3.1.1. „Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe”, POSCCE.

Suma aprobata spre plata catre intreprinderile mici si mijlocii reprezinta 78% din suma contractata in cadrul primului apel de proiecte aferent operatiunii in cauza.

In cadrul primului apel de proiecte al operatiunii 3.1.1. „Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe” au fost semnate cu intreprinderile mici si mijlocii 122 de proiecte in valoare totala de aproximativ 5,6 milioane lei.

Proiectele contractate au ca obiectiv conectarea intreprinderilor la internet de mare viteza, precum si dotarea cu echipamente IT corespunzatoare.

Astfel au fost finantate:

  • Cheltuielile pentru achizitionarea de server, calculatoare personale tip desktop/portabile, monitoare, echipamente de retea, echipamente periferice etc.;
  • Cheltuielile pentru realizarea retelei LAN necesara pentru implementarea proiectului;
  • Cheltuielile pentru achizitionarea licentelor software pentru server, licentelor necesare operarii calculatoarelor personale tip desktop/portabile, licentelor software antivirus, precum si pachetelor software tip office;
  • Cheltuielile pentru achizitionarea unui website de prezentare a companiei/ONG-ului;
  • Cheltuielile pentru achizitionarea unui nume de domeniu nou “.ro” direct de la furnizorul national de domenii “.ro”;
  • Cheltuielile privind achizitionarea solutiei de semnatura electronica;
  • Cheltuielile privind achizitionarea de aplicatii informatice specifice pentru persoanele cu dezabilitati

Sursa: MCSI

Vizualizări: 65