Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru informatizarea serviciilor de urbanism ale CJ Prahova

MCSI prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale sprijina, prin intermediul Operatiunii 3.2.1„Sustinerea implementarii de solutii e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband acolo unde este necesar” din cadrul POSCCE, dezvoltarea serviciilor publice oferite de Consiliul Judetean Prahova.

In acest sens, MCSI-OPISI finanteaza prin fondurile structurale implementarea proiectului Consiliului Judetean Prahova „Sistem integrat de urbanism pentru gestionarea relatiei cu cetatenii”, incheind in data de 4.08.2009 contractul de finantare aferent.

Proiectul are valoarea totala eligibila de 4,38 milioane lei, din care va fi acordata finantare nerambursabila in cuantum de 4,31 milioane lei, aflandu-se in faza finala de implementare.

Implementarea proiectului va conduce la:

  • Utilizarea serviciilor electronice de urbanism puse la dispozitie de Consiliul Judetean Prahova (depunere/monitorizare cereri,interogare PUG/PUZ/PUD, informare);
  • Reducerea timpului mediu de rezolvare a unei cereri de urbanism;
  • Cresterea numarului de controale efectuate in teritoriu, conform atributiilor specifice;
  • Reducerea procentului de cereri de urbanism respinse datorita documentatiei incomplete;
  • Cresterea numarului mediu de dosare de urbanism avizate favorabil pe luna.

Implementarea proiectului va avea ca efect direct facilitarea accesului cetatenilor si a mediului de afaceri la serviciile de urbanism.

In mod indirect de rezultatele acestui proiect vor beneficia organizatiile profesionale din domeniul specific de activitate (ale proiectantilor, urbanistilor etc), consiliile locale, comisiile de specialitate la nivelul administratiei publice locale (atunci cand proiectele de urbanism presupun implicarea comuna a primariilor si consiliului judetean), personalul/colaboratorii (membri ai comisiilor de avizare) Consiliului Judetean Prahova.

Sursa: MCSI

Vizualizări: 186