Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

UPDATE: Anul acesta, APL-urile nu mai pot depune proiecte pentru implementarea de sisteme TIC

In urma cu doua zile, www.fonduri-structurale.ro atragea atentia asupra faptului ca autoritatile publice si institutiile de la nivel local nu vor mai putea depune anul acesta proiecte in cadrul Operatiunii 322 „Implementarea de sisteme TIC in scopul cresterii interoperabilitatii sistemelor informatice” , POSCCE, ca urmare a deciziei de restrangere a ariei de eligibilitate de solicitantilor luata de AM si OI (Cititi stirea integrala aici).

Reactiile la aceasta modificare neasteptata nu au intarziat sa apara, una dintre autoritatile locale nemultumite de decizie fiind Primaria Comunei Raucesti, judetul Neamt.

Conform Primarului, Ilie Apostoae, si a managerului de proiect, Ana Savescu, primaria avea in pregatire un proiect ce urma a fi depus pe aceasta linie de finantare, proiect la care “s-a muncit mult si care era pe final”.

Surprinsi de decizia luata in ultimul moment de autoritatile responsabile, Primarul si echipa de proiect au transmis un memoriu in care solicita informatii cu privire la cauzele excluderii autoritatilor locale din categoriile de solicitanti eligibili, precum si la posibilitatea de a se reveni asupra acestei decizii.

“Ce solutie are o Autoritate Publica Locala, avand in vedere ca nu mai poate depune un proiect in cadrul Operatiunii 3.2.2, proiect pentru scrierea caruia au fost contractate servicii de consultanta? Sumele reprezentand contravaloarea serviciilor de consultanta pentru elaborarea proiectului tehnic si studiului de fezabilitate, au fost angajate si platite de la bugetul propriu, iar in situatia de fata proiectul nu mai poate fi depus”, se arata in scrisoarea oficiala adresata Organismului Intermediar si Autoritatii de Management.

Pentru a citi mesajul integral transmis de Primaria Comunei Raucesti, click aici.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 83