Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul elvetian a aprobat o finantare nerambursabila de 130 milioane de euro pentru Romania

In cadrul reuniunii din data de 23 iunie 2010, Consiliul Federal Elvetian a aprobat Acordurile-cadru bilaterale cu Romania si Bulgaria. Aceste acorduri reglementeaza continutul si punerea in aplicare a contributiei financiare elvetiene de care vor beneficia cele doua state, Romaniei revenindu-i o finantare nerambursabila in valoare de 181 milioane franci elvetieni (cca. 130 milioane euro).

Romania poate angaja fonduri in termen de 5 ani de la data aprobarii creditului cadru de catre Parlamentul Elvetian (7 decembrie 2009), perioada destinata platilor efective fiind de 10 ani.

Domeniile eligibile pentru a fi finantate din aceasta contributie sunt:

  • securitatea, stabilitatea si sprijinul pentru reforme;
  • mediul si infrastructura;
  • promovarea sectorului privat;
  • dezvoltarea sociala si a resurselor umane.

Acordul cadru urmeaza sa fie aprobat si de Guvernul Romaniei in perioada imediat urmatoare si cuprinde regulile de implementare a programului de cooperare elvetiano-roman, in baza carora aplicantii pot depune proiecte cu finantare nerambursabila. Ceremonia semnarii Acordului-cadru va avea loc in intervalul iulie-august 2010.

Informatii suplimentare referitoare la conditiile accesarii fondurilor din contributia financiara elvetiana vor fi disponibile dupa aprobarea acordului in Guvernul Romaniei.

Sursa: www.mfinante.ro

Vizualizări: 86