Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea economiei durabile va putea fi accesata si de IMM-uri

In sedinta de guvern de ieri au fost adoptate unele modificari la HG nr.1680/2008 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile.

Derularea pana in prezent a schemei de ajutor de stat a impus extinderea acordarii de ajutoare de stat si pentru proiectele de investitii cu o valoare mai mica, dar cu impact asupra cresterii economice si dezvoltarii regionale, care poate duce la cresterea numarului de beneficiari de ajutoare de stat.

Astfel, s-a modificat conditia de eligibilitate referitoare la valoarea minima a investitiei si numarul minim de noi locuri de munca in sensul scaderii pragurilor initiale (minim 30 milioane euro si minim 300 locuri de munca). In continuare se vor avea in vedere trei categorii de proiecte eligibile:

  • investitii intre 10 - 20 milioane euro, inclusiv, si minim 100 de noi locuri de munca;
  • investitii intre 20 - 30 milioane euro, inclusiv si minim 200 de noi locuri de munca;
  • investitii care depasesc 30 milioane euro si minim 300 de noi locuri de munca.

Prin scaderea pragului minim al valorii investitiei, in categoria beneficiarilor se pot incadra si intreprinderile mici si mijlocii.

"Vrem ca in Romania cat mai multe firme sa poata fi eligibile, pentru a putea avea acces la aceste scheme de ajutor de stat, pentru a putea sustine activitatea economica, locurile de munca si, prin impozitele si taxele pe care le platesc, sa sustina si bugetul de stat", a subliniat primul-ministru

Prin extinderea schemei de acordare a ajutoarelor de stat se are in vedere crearea a 5.000 de noi locuri de munca, fiind asteptat ca IMM-urile sa acceseze circa 200 de milioane de euro.

Pentru mai multe detalii privind aceasta linie de finantare, click aici.

Sursa: www.mfinante.ro

Vizualizări: 109