Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Anul acesta, APL-urile nu mai pot depune proiecte pentru implementarea de sisteme TIC

Luni, 21 iunie 2010, MCSI a lansat apelul aferent anului 2010 pentru Operatiunea 3.2.2. „Implementarea de sisteme TIC in scopul cresterii interoperabilitatii sistemelor informatice” din cadrul DMI 3.2 – „Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice”, POSCCE.

Lansarea acestuia a adus, insa, dezamagire in randul autoritatilor publice si institutiilor de la nivel local, care, desi conform ghidului lansat spre consultare in luna martie, se numarau printre solicitantii eligibili, acum, se gasesc in imposibilitatea de a mai depune proiecte. Ghidul in varianta finala, publicat luni de MCSI, prevede ca solicitanti eligibili doar autoritatile si institutiile publice centrale, precum si parteneriatele la nivel central.

Problema a fost suma destul de mica disponibila pentru acest apel de proiecte, respectiv 23 de milioane de lei”, a declarat pentru fonduri-structurale.ro, Raluca Vatuiu, consilier in cadrul MCSI. Astfel, Organismul Intermediar si Autoritatea de Management au luat decizia de a restrange aria de eligibilitate a solicitantilor.

In ceea ce priveste posibilitatea ca autoritatile si institutiile locale sa fie reintroduse ca solicitanti eligibili aceasta a declarat ca, "cel putin pentru acest apel de proiecte, decizia este putin probabil sa se modifice". Daca vor mai ramane fonduri pentru aceasta operatiune, la apelurile viitoare, autoritatile publice locale vor fi cel mai probabil, incluse din nou printre solicitantii eligibili.

Informatii de background

Operatiunea 322 finanteaza achizitia de aplicatii informatice care sa conduca la dezvoltarea serviciilor publice on-line oferite catre cetateni/mediul de afaceri/administratia publica si conectarea la infrastructura broadband. In cadrul apelului din 2008, pentru Operatiunea 322 au fost depuse 42 de proiecte, 11 fiind contractate. Dintre acestea, mai mult de 50% au fost proiecte ale autoritatilor publice locale (6 proiecte cu o valoare a finantarii nerambursabile de circa 10,2 milioane lei)

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 90