Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri suplimentare pentru finantarea a inca 470 de mici afaceri in mediul rural

APDRP va incheia contracte de finantare pentru inca 473 de proiecte de investitii din cadrul Masurii 312 „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi” a PNDR. Valoarea nerambursabila a acestor proiecte este de peste 80 de milioane de euro.

Astfel, vor primi finantare toate proiectele declarate eligibile, dar care nu au fost selectate pentru finantare si care au intrunit cel putin 80 de puncte in procesul de selectie. Proiectele care vor fi finantate au fost depuse in sesiunile de licitatie din octombrie – noiembrie 2009, respectiv noiembrie – decembrie 2009.

Aceasta suplimentare s-a facut de catre AM PNDR in urma analizei sumelor ramase din alocarile financiare aferente Masurii 312 pana in prezent. Totodata, s-a avut in vedere faptul ca numeroase proiecte au primit un punctaj foarte mare, ceea ce arata o viabilitate economico-financiara ridicata si, in consecinta, li s-a oferit solicitantilor oportunitatea de a implementa aceste afaceri.

Beneficiarii selectati pentru finantare vor fi notificati in scris de catre personalul APDRP in vederea semnarii contractului la sediile Centrelor Regionale de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Din momentul lansarii Masurii 312 au fost depuse 2.200 de proiecte conforme, cu valoarea de 336,49 milioane de euro, din care au fost selectate spre finantare 909 proiecte. Pana in prezent sunt contractate 684 de proiecte in valoare de aproape 100 de milioane de euro. La aceste contracte se vor adauga si cele 473 de cereri de finantare selectate suplimentar.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 83