Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Trei noi contracte de finantare din domeniul social semnate in regiunea Sud-Vest

ADR Sud-Vest Oltenia a anuntat semnarea pe 16 iunie 2010 a trei noi contracte de finantare prin POR.

Cele trei proiecte semnate sunt urmatoarele:

  • Primul proiect al Consiliului Judetean Gorj, „Extindere capacitate prin amenajare si modernizare etaj III la complexul de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica pentru adulti „Bilteni” in valoare totala de 972.931,41 lei (din care valoarea finantarii nerambursabile este de 697.666,51 lei), isi propune cresterea calitatii ingrijirii de tip rezidential pentru cei peste 130 de beneficiari aflati in ingrijire.
Pentru asigurarea unei bune functionalitati a acestui centru in conformitate cu standardele europene vor fi sunt necesare urmatoarele activitati: modernizarea grupurilor sanitare, inlocuirea tamplarie de lemn cu tamplarie PVC pentru usi, zugraveli interioare in dormitoare, cabinete, holuri, magazii, casa scarii, refacerea pardoselilor, inlocuirea instalatiilor interioare de incalzire, realizarea unui lift exterior cu acces la toate etajele.
  • Al doilea proiect al Consiliului Judetean Gorj, Extindere si dotare Centrul de ingrijire si asistenta - Dobrita, judetul Gorj” in valoare totala de 3.494.886,38 lei (din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2.655.334,94 lei), isi propune cresterea accesibilitatii persoanelor din judetul Gorj la serviciile sociale oferite de Centru de ingrijire si asistenta Dobrita prin construirea unui nou pavilion cu o capacitate de 50 locuri. Noul corp de caldire cu o suprafata de 1.011,26 mp va adaposti sala de mese vestiare, depozite pentru alimente, spalator vesele, oficiu si un spatiu de socializare.
  • Proiectul Centrului de Asistenta Medico-Sociala Cujmir ,„Extindere centru de asistenta medico-sociala Cujmir-pavilion central” in valoare totala de 2.668.595,53 lei (din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2.201.386,68 lei), isi propune asigurarea unor conditii optime din punct de vedere social si medical pentru persoanele asistate.
In cadrul acestui proiect se vor realiza urmatoarele lucrari: lucrari de consolidare (cadre de beton armat pentru bordare goluri si centura perimetrala superioara), revizuire sarpanta si inlocuire elemente degradate, executie trotuare din beton cu panta spre exterior pe conturul cladirii, realizarea termosistemului pentru intreaga cladire, instalatii electrice: instalatie de iluminat general, instalatie de iluminat de veghe(urgenta).
Pana la aceasta data, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia au fost semnate 84 de contracte de finantare. Pentru investitiile ce urmeaza a realizate in cadrul acestor proiecte sunt solicitate aproximativ 220 milioane euro.

Sursa: ADR Sud Vest Oltenia

Vizualizări: 102