Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte de peste 864 de milioane de euro depuse pentru modernizarea exploatatiilor agricole

In cadrul sesiunii de cereri de proiecte ce s-a desfasurat in perioada 03 - 31 mai 2010, Oficiile Judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit au primit 691 de cereri de finantare, cu o valoare totala de peste 864 de milioane euro pentru Masura 121 - "Modernizarea exploatatiilor agricole" din cadrul PNDR.

Dintre acestea, 367 de cereri de finantare, in valoare de 330 de milioane euro, privesc sectorul vegetal si 324 de cereri, cumuland 533 de milioane euro, privesc sectorul animal.

Fondurile alocate in cadrul acestei sesiuni au fost de 150 de milioane de euro, din care 60 de milioane de euro au fost alocati pentru sectorul vegetal, iar 90 de milioane de euro pentru sectorul animal.

Unul dintre proiectele cu cea mai mare valoare eligibila – 4 milioane de euro – este localizat in judetul Buzau si are ca obiectiv infiintarea unei ferme de scroafe care are in componenta si o bucatarie furajera. La polul opus, din punctul de vedere al valorii eligibile, se afla un proiect a carui valoare eligibila este de aproximativ 25 de mii de euro, prin care beneficiarul isi propune infiintarea unei plantatii de struguri de masa in judetul Vrancea.

Pana in prezent, in cadrul acestei masuri au fost depuse 5.220 de cereri de finantare conforme, cu o valoare totala de 1,94 de miliarde de euro. Dintre acestea, 1.591 de proiecte au fost selectate pentru finantare, insumand peste 570 de milioane de euro. Pentru aceasta masura de finantare au fost incheiate pana in acest moment 1.524 de contracte, in valoare de peste 528 de milioane euro.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 85