Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se suspenda depunerea de proiecte pentru infrastructura serviciilor sociale in Regiunea Centru!

ADR Centru anunta suspendarea, la nivelul Regiunii Centru, a domeniului ce aloca fonduri nerambursabile pentru reabilitarea infrastructurii sociale. Cei care doresc, mai pot depune proiecte pana la data de 25 iunie 2010, ora 12,00, limita de timp stabilita de AM POR ca data de suspendare a DMI 3.2 - „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale” din Regiunea Centru.

Pana la 31 mai 2010, pe acest domeniu au fost depuse spre finantare 43 de proiecte, din care 4 cereri sunt deja contractate si aflate in derulare. Cele 4 proiecte solicita ca finantare nerambursabila suma de 1,86 milioane euro. In perioada urmatoare alte 4 proiecte, ce se afla in etapa precontractuala, vor semna contractele de finantare prin care solicita 2,72 milioane euro. Un numar de 8 proiecte din cele depuse, au fost respinse pana la 31 mai 2010, un proiect, prin care se solicita 0,62 milioane euro, a trecut in lista de rezerva a domeniului si alte 26 de proiecte, ce solicita 13,40 milioane euro, sunt in curs de evaluare.

Suma solicitata de catre proiectele depuse, contractate si ramase in evaluare pana la finele lunii mai a depasit bugetul alocat domeniului cu peste 7 milioane euro. Cei ce doresc sa depuna proiecte spre finantare vor trebui sa urmareasca modernizarea sau extinderea cladirilor de tip centru social (spatii de cazare, cantine, grupuri sanitare etc); modernizarea utilitatilor generale si specifice ale centrelor sociale; crearea si modernizarea facilitatilor de acces pentru persoane cu dezabilitati; amenajarea unor ateliere de lucru, dotarea cu echipamente.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 73