Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Conferinta de inchidere a procesului de consultare publica cu privire la Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

Comisia Europeana, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului organizeaza, in perioada 9 - 11 iunie 2010, la Constanta si Tulcea, Conferinta de inchidere a procesului de consultare publica cu privire la Strategia UE pentru Regiunea Dunarii.

La eveniment participa comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, ministrul mediului si padurilor, László Borbély, inalti reprezentanti ai statelor din bazinul Dunarii si ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European, reprezentanti ai administratiei publice centrale si locale, ai societatii civile si ai mass media.

Conferinta marcheaza sfarsitul seriei de evenimente destinate consultarii publice cu privire la Strategia UE pentru Regiunea Dunarii. Conferinta va cuprinde dezbateri cu privire la prioritatile si obiectivele care urmeaza a fi incluse in Planul de Actiune elaborat de Comisia Europeana, pe baza contributiilor nationale.

In acest context, vor avea loc trei grupuri de lucru dedicate dezbaterilor pe cele trei domenii prioritare ale Strategiei – conectivitate, protectia mediului si dezvoltare socio-economica. Participantii la conferinta vor prezenta idei de proiecte de interes national sau de cooperare teritoriala, care sa fie dezvoltate sub egida Strategiei Dunarii si care sa contribuie la dezvoltarea durabila a regiunii.

De asemenea, pentru identificarea potentialelor instrumente de implementare – financiare sau logistice – ale Strategiei, va fi organizata o masa rotunda a oamenilor de afaceri in cea de-a doua zi a evenimentului.

In cadrul conferintei, Comisia Europeana organizeaza vineri, 11 iunie 2010, o vizita de documentare in Delta Dunarii.

Descarca
Agenda conferintei

Informatii suplimentare
Strategia UE pentru regiunea Dunarii este un proiect regional de cooperare care a fost promovat la nivelul UE de catre Romania si Austria. Comisia Europeana a fost invitata de Consiliul European din 18-19 iunie 2009 sa elaboreze pana la sfarsitul anului 2010 o „Strategie a UE pentru Regiunea Dunarii”. In acest sens, a propus lansarea si organizarea unei consultari publice pe parcursul careia au fost organizate, in toate statele riverane, conferinte, seminarii si mese rotunde. Rezultatul acestor consultari consta in elaborarea de catre Comisia Europeana si prezentarea, in parteneriat cu statele riverane, a unei Comunicari pe tema Strategiei UE pentru regiunea Dunarii precum si a unui Plan de Actiune.

Strategia va fi implementata incepand din prima jumatate a anului 2011 si va fi structurata pe trei axe prioritare: conectivitatea, protectia mediului si dezvoltarea socio-economica.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 107