Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Orasul Racari a semnat primul contract de finantare prin POR

Pe 3 iunie 2010 s-a parafat cel de-al saptelea contract de finantare din judetul Dambovita pentru obtinerea de fonduri nerambursabile Regio pentru infrastructura educationala, prin Axa 3, DMI 3.4 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Unitatea Administrativ-Teritoriala Orasul Racari va primi fonduri Regio pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere Liceu Teoretic Ion Ghica, oras Racari, judetul Dambovita”, in valoare totala de 8.994.070,33 lei, din care:

  • valoarea eligibila nerambursabila din FEDR: 6.230.421,80 lei;
  • valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national: 952.888,04 lei;
  • cofinantarea eligibila a beneficiarului: 146.598,16 lei.

Proiectul, ce are o durata de implementare de 17 luni, are ca obiectiv general sprijinirea unei dezvoltari economice, sociale, durabile si echilibrate teritorial, potrivit nevoilor si resurselor specifice, cu accent pe sprijinirea dezvoltarii infrastructurii educationale. Prin atingerea acestui obiectiv, proiectul isi propune sa asigure accesul la educatie.

Cu ajutorul fondurilor nerambursabile, se vor asigura spatii moderne de desfasurare a activitatilor educationale, precum si a celor de recreere, ceea ce va atrage dupa sine sporirea interesului pentru procesul de invatamant. Activitatile ce se vor implementa in cadrul proiectului vizeaza reabilitarea si modernizarea liceului teoretic, extinderea constructiei existente, amenajarea bazei sportive, achizitionarea de echipamente de laborator, echipamente IT etc.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 98