Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost finalizat primul proiect de infrastructura finantat prin POR in Regiunea Sud

Joi, 3 iunie 2010, a avut loc evenimentul de receptie si inaugurare a drumului judetean DJ 101 G tronsonul Tatarani – Brazi – Brazii de Jos – Tinosu – Sirna – Habaud – Crivatu.

Reabilitarea drumului judetean a avut loc cu sprijinul fondurilor europene derulate prin POR, Axa 2, DMI 2.1 „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane-inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”.

Proiectul, ale carui lucrari s-au finalizat joi, a fost realizat in parteneriat de catre CJ Prahova si CJ Dambovita si a avut ca obiectiv reabilitarea a 30 de kilometri de drum judetean. Valoarea totala a proiectului a fost de 45.802.088,03 lei, din care:

  • valoarea eligibila nerambursabila din FEDR: 33.229.951,06 lei;
  • valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national: 4.417.854,76 lei;
  • co-finantarea eligibila a beneficiarului: 768.322,57 lei.

„Este o mandrie pentru noi sa participam la acest eveniment stiind ca este vorba de finalizarea celui de-al doilea proiect de infrastructura din tara, finantat din POR, si primul proiect din regiunea noastra. De asemenea, un motiv de mare bucurie este dat de faptul ca acest proiect este un exemplu de colaborare la nivel de regiune, beneficiarii fiind unitatile administrativ teritoriale din doua judete”, a declarat Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

Realizarea acestui proiect va imbunatati conexiunea dintre drumurile nationale DN 1A si DN 1 si va facilita transportul de marfa pe ruta Ploiesti-Targoviste-Bucuresti, dar si a transportul local, zonal si intraregional. De asemenea, proiectul va contribui la sprijinirea dezvoltarii zonei industriale Brazi si a dezvoltarii societatilor comerciale care isi desfasoara activitatea in localitatile adiacente sectorului de drum.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 110