Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondurile structurale contribuie la modernizarea Spitalului Judetean Sibiu

Un nou contract va fi semnat astazi, 1 iunie 2010, la sediul Consiliului Judetean Sibiu, pentru proiectul ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Ambulatoriului nr. 1 al Spitalului Clinic Judetean Sibiu”. Acest spital va beneficia de finantare nerambursabila din fonduri europene, in valoare totala de peste 7,5 milioane lei, din care suma nerambursabila este de aproape 6 milioane lei.

Proiectul prevede dezvoltarea sistemului public de sanatate in judetul Sibiu, prin imbunatatirea infrastructurii serviciilor medicale. Modernizarea si dotarea Ambulatoriului nr. 1 al Spitalului Judetean Sibiu se va finaliza dupa 33 de luni, prin realizarea a 14 noi cabinete medicale si prin achizitionarea a 16 echipamente noi.

Prin aceasta cerere de finantare, Unitatea administrativ – teritoriala Judetul Sibiu, precum si locuitorii din centrul tarii vor beneficia de cresterea calitatii serviciilor oferite in cadrul ambulatoriului, constand in prevenirea aparitiei sau dezvoltarii anumitor boli, in reducerea sau chiar eliminarea perioadei de spitalizare, accesul la servicii de sanatate acordate in conditii de igiena si siguranta. Practic, beneficiarul proiectului a estimat ca vor creste atat numarul consultatiilor de specialitate din unitate, cat si numarul de personal angajat in institutie, cu circa 10%. In aceste conditii este de asteptat ca incepand cu trimestrul I din 2013, in cadrul acestui ambulatoriu vor fi consultati anual peste 125.000 de pacienti, iar cifra personalului va ajunge la 183.

Finantarea va fi acordata in cadrul Axei 3, DMI 3.1 – „Reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”.

„Investitiile in infrastructura medicala sunt foarte importante la nivelul intregii tari. Fondurile pentru sanatate nu pot fi considerate aproape niciodata suficiente, deoarece, mai repede sau mai tarziu, fiecare cetatean va apela la servicii medicale. Avem nevoie de infrastructura de sanatate de calitate in fiecare judet si localitate a regiunii, pentru a se asigura accesul egal al cetatenilor la serviciile medicale. Judetul Sibiu a atras fonduri importante in infrastructura rutiera, dar nu a lasat pe ultimul plan nici domeniul social. Aceste lucruri demonstreaza interesul administratiei de a crea un cadru echilibrat, propice dezvoltarii regionale”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 85