Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Danuta Hübner: Societatea cunoasterii si sustinerea dezvoltarii pentru o mai buna convergenta in Europa

Danuta Hübner: Societatea cunoasterii si sustinerea dezvoltarii pentru o mai buna convergenta in Europa

Comisarul pentru politici regionale, Danuta Hübner, in vizita sa, de la sfarsitul saptamanii, in regiunea centrala spaniola Castilla-La Mancha, s-a intalnit cu dl. José María Barreda, presedintele Guvernului regional (Junta de Comunidades) si reprezentantii media din regiune. Comisarul a vizitat doua proiecte ce au fost finantate prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR): primul proiect se refera la refacerea manastirii „Madre de Dios”, pentru a putea gazdui sediul Facultatii de Drept si Stiinte Sociale din cadrul Universitatii Regionale, iar al doilea proiect, un proiect de cercetare, implementat de Centrul European de Afaceri si Inovatie din Talavera de la Reina.

Comisarul a declarat: „ Castilla-La Manca a dovedit cunostiinte solide de management in ceea ce priveste Fondul Structural si Fondul de Coeziune si o crestere a convergentei in ultimii ani. Felicit modul in care a fost utilizat fondul european in Castilla-La Mancha, constituindu-se astfel o baza excelenta pentru noua perioada de programe.”

D-na Hübner s-a intalnit duminica, 22 aprilie, cu presedintele Juntei de Comunidades si cativa membri ai executivului, iar luni, 23 aprilie, cu liderii sociali regionali si partenerii economici.

Vizitand Facultatea de Drept si Stiinte Sociale, d-na comisar a avut ocazia sa cunoasca mai indeaproape evolutia Universitatii Regionale si sa verifice cum se inteleg istoria si cultura cu educatia moderna. Reabilitarea si modernizarea cladirii „Madre de Dios” a fost posibila in perioada 2000-2006, prin finantare de la FEDR.

Tot in timpul aceste vizite in regiunea spaniola, comisarul a fost informat si despre proiectul de cercetare realizat de Centrul European de Afaceri si Inovatie. Pentru modernizarea centrului au fost obtinute fonduri de la FEDR.

Sursa: DG REGIO

Vizualizări: 89