Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Alba Iulia, primul municipiu care beneficiaza de fonduri structurale pentru dezvoltare urbana

ADR Centru a anuntat sambata semnarea a doua contracte de finantare nerambursabila la Alba-Iulia. Proiectele fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, care contine un set de sapte proiecte, despuse spre finantare de catre Municipiul Alba Iulia in cadrul POR, DMI 1.1 - "Planuri integrate de dezvoltare urbana", subdomeniul "Centre urbane".

Astfel, aceste proiecte sunt primele contractate in cadrul acestui subdomeniu. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca „Odata cu semnarea acestor contracte demareaza, la nivel national, activitatea de contractare a fondurilor alocate prin Programul Operational Regional pentru dezvoltare urbana. Acesta este un concept nou in Romania, dar este strans legat de viitorul pe care dorim sa il dam oraselor noastre. Nu intamplator este legata dezvoltarea urbana de domeniul turismului, deoarece prin reabilitarea infrastructurii urbane vor fi atrasi tot mai multi turisti in municipii cum este Alba Iulia".

Prin intermediul celor doua proiecte se urmareste reabilitarea si modernizarea Caminului de persoane varstnice din municipiul Alba Iulia, precum si reabilitarea a 24 de strazi din cartierul vechi al orasului. Din valoarea totala a proiectului, de peste 34,5 milioane lei, municipiul Alba Iulia a solicitat finantare nerambursabila de peste 28 milioane lei.

La nivel regional, pe acest subdomeniu au mai fost depuse inca 16 proiecte care fac parte din patru Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 69