Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Incepand de luni, fermierii pot depune proiecte pentru modernizarea exploatatiilor agricole!

APDRP a anuntat deschiderea unei noi sesiuni pentru depunerea proiectelor care vizeaza Masura 121 - „Modernizarea exploatatiilor agricole” din cadrul PNDR.

Cererile de finantare vor putea fi depuse incepand de luni, 3 mai, termenul limita fiind 31 mai 2010.

Alocarea financiara disponibila este de 150 de milioane de euro si pentru prima data este defalcata pe fiecare din cele doua sectoare principale agricole. Astfel, sectorul vegetal va beneficia de 60 de milioane de euro, iar cel de crestere a animalelor de 90 de milioane de euro.

Fermierii pot primi sprijin nerambursabil de pana la 1,6 milioane de euro pentru investitii in exploatatiile agricole, intr-un procent de cofinantare care porneste de la 40% din valoarea totala eligibila a proiectului.

Aceasta sesiune pentru depunerea de proiecte este prima din acest an, urmand ca in toamna, conform calendarului si alocarilor indicative propuse pentru sesiunile de depunere aferente anului 2010, sa aiba loc inca o sesiune.

Descarca Ghidul Solicitantului

Informatii suplimentare

Incepand cu anul 2008, APDRP a primit pentru Masura 121 – „Modernizarea exploatatiilor agricole”, 4.529 de cereri de finantare, in valoare de peste 1,5 miliarde de euro, fiind contractate, pana in acest moment, 1.526 de proiecte in valoare de peste 528 de milioane de euro. Cu alte cuvinte, au fost deja angajati peste 55% din cei aproximativ 913 de milioane de euro alocati pentru aceasta masura de investitii in perioada 2007 – 2013.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 64