Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE aloca peste 16 milioane euro Programului Romania-Serbia pentru perioada 2010-2011

Guvernul a aprobat in sedinta de ieri Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Republica Serbia, revizuit in urma primirii alocarilor financiare pentru perioada 2010-2011 din partea Comisiei Europene.

Bugetul pentru perioada 2010-2011 este de 19.348.970 euro, din care 16.446.623 euro contributia Uniunii Europene prin intermediul Instrumentului de Asistenta pentru Preaderare (IAP) si 2.902.347 euro cofinantarea nationala publica a statelor partenere.

Programul este finantat de Uniunea Europeana prin Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare (IPA), cofinantat de statele partenere in program si se adreseaza ariei de cooperare din zona de frontiera romano-sarba, respectiv judetelor Timis, Caras-Severin si Mehedinti (din Romania) si districtelor Severno-Banatski, Srednje-Banatski, Južno-Banatski, Braničevski si Borski (din Republica Serbia).

Programul finanteaza proiecte privind:

  • dezvoltarea economica si sociala,
  • protectia mediului si pregatire pentru situatii de urgenta,
  • actiuni ale comunitatilor locale pentru dezvoltarea societatii civile,
  • furnizarea de servicii catre comunitatile din zona de granita,
  • schimburi educationale, culturale si sportive,
  • intensificarea integrarii sociale si culturale a regiunilor de granita.

Beneficiarii eligibili in cadrul acestui program pot fi autoritati publice, organizatii non-guvernamentale, asociatii si organizatii reprezentative, universitati, institute de cercetare, organizatii educationale/ de instruire.

Primul apel pentru propuneri de proiecte al Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia s-a incheiat in data de 29 iulie 2009 si a avut alocate fonduri IPA in valoare de 10.419.132 Euro. Au fost depuse 166 de proiecte, aflate in prezent in procedura de evaluare.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 53