Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

In 2010, AM POS Mediu spera sa semneze contracte de finantare de peste 2,5 miliarde de euro

Ministrul Mediului si Padurilor, László BORBÉLY, a semnat marti, 30 martie 2010, contractul de finantare pentru proiectului major "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Vrancea", aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, de catre Comisia Europeana.

"Proiectul pe care il semnam este foarte important, intrand in categoria proiectelor mari, cu o valoare de de 107.068.652 euro fara TVA, din care 82.862.049 euro reprezinta contributia Uniunii Europene. In acest an avem ambitia sa incheiem contracte pentru circa 2,6 miliarde de euro, prin POS Mediu. De asemenea, va informez ca in 2010 am mai semnat un proiect important, pe Axa 1- Sectorul apa/apa uzata -, pentru Bistrita Nasaud si, iata, azi pentru Vrancea. Proiectul "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Vrancea" va avea ca beneficiari 160 de mii de cetateni, acesta fiind un program regional de alimentare cu apa care rezolva problemele judetului pe termen mediu si lung. POS Mediu, gestionat de Ministerul Mediului si Padurilor este considerat de Uniunea Europeana drept cel mai bine structurat program, 80% din cele 5,6 miliarde de euro, reprezintand finantarea pe programe regionale de apa si deseuri" a declarat ministrul László BORBÉLY.

Acest proiect va fi implementat de catre operatorul regional de apa, S.C. Compania de Utilitati Publice SA Focsani, in calitate de beneficiar al finantarii POS Mediu. Proiectul cuprinde investitii de reabilitare a puturilor de apa, a statiilor de tratare a apei potabile si a conductelor de aductiune, extinderea sistemului de distributie a apei potabile, statii de pompare noi si reabilitate, extinderea si reabilitarea sistemului de canalizare, precum si construirea si reabilitarea a cinci statii de epurare in localitatile Adjud, Focsani, Homocea, Marasesti, Odobesti si Panciu.

Numarul proiectelor majore din sectorul de apa/apa uzata aprobate de Comisia Europeana spre a primi finantare din fonduri europene de postaderare, prin POS Mediu, se ridica, astfel, la cifa de 12.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Vizualizări: 104