Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeana suspenda temporar decontarile catre AM POSDRU

Comisia Europeana va efectua in aprilie o vizita in Romania pentru a evalua modul in care AM POSDRU a raspuns recomandarilor formulate de oficialii europeni ca urmare a deficientelor constatate in procesul de absorbtie a fondurilor  pentru resurse umane la finele anului trecut.

Pentru ca procesul de audit sa se desfasoare in conditii optime, decontarile de la Comisia Europeana catre AM POSDRU au fost suspendate temporar, urmand a fi deblocate la finalizarea raportului comisiei de audit.

“Faptul ca decontarile au fost suspendate temporar nu aduce niciun fel de prejudiciu beneficiarilor proiectelor finantate din fonduri POSDRU. In perioada februarie – martie 2010, 118 beneficiari au incasat suma totala de 23.206.693,81 lei, atat prefinantari, cat si rambursari. De asemenea, conform graficului de plati al autoritatii de management, beneficiarii vor primi in continuare sumele solicitate in cererile de rambursare si in cele de prefinantare”, se arata intr-un comunicat al Autoritatii de Management.

Sursa: AM POSDRU

Vizualizări: 93