Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

14 contracte de finantare semnate pentru energie din resurse regenerabile

Ministerul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri a finalizat procesul de semnare a contractelor de finantare pentru cele 14 proiecte aprobate in cadrul cererii de propuneri de proiecte aferente operatiunii 4.2 „Sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (in unitati cu putere instalata mai mica sau egala cu 10MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale si a altor resurse regenerabile de energie” din POSCCE.

Proiectele urmaresc valorificarea resurselor de energie pentru producerea de energie verde si vizeaza reabilitarea si retehnologizarea unor microhidrocentrale, construirea unor centrale de productie prin cogenerare, parcuri eoliene, asigurarea sustenabilitatii energetice din surse alternative in institutii publice.

Cele 14 proiecte au o valoare totala de cca. 612 milioane lei, din care cca. 261 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila aprobata.

Puterea instalata aferenta acestor proiecte este de cca. 50,2 MWe putere electrica si cca. 35 MWt putere termica.

Lista completa a beneficiarilor poate fi consultata aici

Sursa: AM POSCCE

Vizualizări: 111