Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de management integrat al deseurilor in judetul Arad, finantat prin POS Mediu

Luni, 22 februarie 2010, a fost semnat contractul de finantare pentru “Proiectul de Management Integrat al Deseurilor in judetul Arad", intre ministrul Mediului si Padurilor si Presedintele CJ Arad.

Implementarea proiectului va rezolva problema deseurilor in zonele urbane si rurale ale judetului Arad. Vor fi realizate 4 statii de transfer (la Chisineu Cris, Sebis, Ineu-Mocrea, Barzava), 2 de compostare (la Arad si Mocrea) si o linie de sortare la Mocrea. De asemenea, vor fi inchise si reabilitate 10 depozite urbane neconforme si 113 depozite rurale neconforme.

Ministrul Laszlo Borbely a atras atentia ca trebuie evitat riscul blocajului, care apare de obicei dupa ce incep licitatiile pentru proiecte, insa, la randul sau, presedintele Consiliului Judetean Arad a declarat: "Ne propunem sa respectam termenele si sa implementam 86% din proiect anul acesta. Suntem capabili sa absorbim acesti bani".

Proiectul are o valoare totala de aproximativ 29,5 milioane de euro dintre care 22 milioane de euro reprezinta finantare nerambursabila din FEDR si 4 milioane de euro finantare nerambursabila de la bugetul de stat. Contributia financiara de la bugetele locale este de 2.8 milioane euro.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Vizualizări: 90