Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se intensifica cooperarea transfrontaliera romano-maghiara: 280 de propuneri de proiecte nou depuse

La incheierea celui de-al treilea apel de propuneri de proiecte din cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania au fost depuse 280 de propuneri de proiecte, care se afla, in prezent, in plina evaluare. Aplicantii au avut posibilitatea de a depune proiecte cu o valoarea maxima de 1.5 milioane de euro.

Conform primelor date, cele mai multe cereri de finantare (71) au fost depuse in cadrul actiunii „Cooperare intre comunitati”. Cate 39 de cereri de finantare au fost depuse pentru actiunile ce vizeaza activitati de cercetare-dezvoltare, respectiv cele de cooperare intre institutiile de invatamant. Aplicantii din Romania si-au asumat rolul de lider de proiect in 110 din numarul total de proiecte depuse. Decizia privind acordarea finantarii va fi luata de Comitetul Comun de Selectie al programului, dupa incheierea procedurii de evaluare.

La sfarsitul lunii ianuarie 2010 s-a incheiat etapa de depunere a aplicatiilor pentru cel de-al treilea apel de propuneri de proiecte, etapa lansata in luna octombrie a anului trecut.

In cadrul primului apel de proiecte lansat, au fost selectate 90 de proiecte, carora li s-a acordat finantare comunitara, in valoare de aproximativ 13 milioane de euro.

In ceea ce priveste a doua solicitare de propuneri, in valoare de peste 87 milioane de euro (fonduri FEDR), aceasta se afla in a doua etapa a procesului de selectie.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Vizualizări: 103