Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Boc ameninta cu sanctionarea drastica a celor care incearca sa schimbe regulile evaluarii proiectelor din fonduri europene in timpul procedurilor

La finalul sedintei comitetului interministerial de ieri, Primul Ministru Emil Boc, i-a atentionat pe toti cei care „vor mai incerca sa schimbe regulile de atribuire a contractelor pe fonduri europene in timpul procedurilor” ca vor fi demisi si sanctionati drastic.

Aceasta declaratie vine ca raspuns la semnalele de alarma trase de patronate, sindicate si mediul de afaceri, acestea acuzand faptul ca de la data depunerii cererii de finantare si pana la finalul procesului se schimba regulile evaluarii.

Doar legea va fi singurul criteriu pe care-l vom avea in vedere in evaluarea proiectelor europene si oricine are vreo dovada, vreo situatie de acest fel, sa se adreseze direct primului-ministru”, a mai declarat Emil Boc.

De asemenea, conform declaratiilor oficiale, in maxim 10 zile, va fi elaborat actul normativ care sa reglementeze cofinantarea sau prefinantarea pe baza mecanismelor garantiilor guvernamentale a autoritatilor locale care au proiecte europene.

Cristina Pojoga
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 63