Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Clarificare privind achizitia de mijloace fixe in cadrul DMI 4.3.

AM POR a publicat o clarificare privind achizitia de mijloace fixe in cadrul DMI 4.3. „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”.

In cadrul acestui domeniu de interventie sunt eligibile cheltuielile cu dotarile de specialitate de natura mijloacelor fixe, incadrate in "Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe" in:

  • Subgrupa 2.1. “Echipamente tehnologice (masini, utilaje si instalatii de lucru)”
  • Subgrupa 2.2. „Aparate si instalatii de masurare, control si reglare”
  • Grupa 3 „Mobilier, aparatura birotica, sisteme de protectie a valorilor umane si materiale si alte active corporale”.

In conformitate cu Legea nr. 15/24.03.1994, privind amortizarea capitalului imobilizat in active corporale si necorporal „sunt considerate mijloace fixe obiectul sau complexul de obiecte ce se utilizeaza ca atare si indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
  • are o valoare de intrare mai mare decat limita stabilita prin hotararea Guvernului. Aceasta valoare poate fi actualizata anual, in functie de indicele de inflatie;
  • are o durata de utilizare mai mare de un an.

Ultima limita pentru valoarea de intrare a mijloacelor fixe stabilita prin H.G. 105/31.01. 2007 este de 1800 lei.

In concluzie, numai regasirea unui bun, indiferent de valoarea acestuia, in lista celor mentionate in grupele/subgrupele de mijloace fixe 2.1, 2.2 si 3, nu este o conditie suficienta pentru a fi recunoscuta ca eligibila cheltuiala cu achizitionarea acestui bun.

Descarca Clarificarea

Sursa: ADR Bucuresti-Ilfov

Vizualizări: 324