Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Anastassios Bougas, ingrijorat de imposibilitatea autoritatlor locale de a asigura cofinantarea proiectelor europene

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, s-a intalnit marti, 26 ianuarie 2010, la sediul institutiei, cu Anastassios Bougas, seful unitatii pentru Romania din cadrul Directiei Generale pentru Politici Regionale a Comisiei Europene.

Anastassios Bougas si-a manifestat aprecierea fata de echipa care implementeaza Programul Operational Regional, program care, in opinia sa, este cel mai performant dintre programele operationale implementate in acest moment in Romania. “Unul dintre secretele succesului pe termen lung este pastrarea echipei performante” a declarat oficialul european, iar ministrul roman l-a asigurat de stabilitatea personalului si a structurii care se ocupa cu gestionarea programului.

Stadiul implementarii proiectelor de pe Axa 1Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere, a figurat pe agenda discutiilor dintre cei doi responsabili, ministrul Elena Udrea subliniind ca acest domeniu va beneficia de o atentie deosebita in acest an, ea avand deja o serie de discutii cu cei responsabili pe acest subiect.

De asemenea, Anastassios Bougas si-a manifestat ingrijorarea fata de posibilitatea autoritatilor locale a asigura partea lor de finantare pentru implementarea proiectelor, precum si faptul ca blocajul de pe piata bancara impiedica beneficiarii sa acceada la creditele care I-ar putea ajuta in cofinantare. Elena Udrea si-a afirmat angajamentul pentru o abordare constructiva a situatiilor aparute in implementare. “Trebuie sa fim creativi pentru a gasi solutii la problemele aparute, mai ales la dificultatile autoritatilor locale de a asigura cofinantarea proiectelor, insa in limitele impuse de Fondul Monetar International. Principalul meu obiectiv este accesarea fondurilor europene disponibile. In ceea ce priveste dezvoltarea regionala, consider ca aceasta trebuie sa plece de la resursele existente in turism ” a declarat ministrul Elena Udrea.

Cei doi demnitari au concluzionat ca au un set de obiective comune care cuprind in principal utilizarea eficienta a banilor europeni alocati POR si progresul Romaniei. Elena Udrea si Anastassios Bougas si-au exprimat disponibilitatea pentru o colaborare stransa, pe baza acestor obiective comune si avand drept scop absorbtia integrala a banilor europeni pusi la dispozitie.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Vizualizări: 55