Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

BRD finanteaza capitalul de lucru al beneficiarilor de sprijin financiar din sectoarele vegetal si zootehnic

BRD a semnat cu APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) si FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) o conventie tripartita ce permite acordarea de credite in baza sprijinului financiar acordat producatorilor agricoli din sectoarele vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al reorganizarii si sistematizarii teritoriului.

Sprijinul financiar se acorda urmatoarelor sectoare:

  • legume si fructe destinate prelucrarii industriale
  • viticultura
  • tutun, hamei, cartofi, plante medicinale si aromatice, precum si flori/plante dendrologice si ornamentale
  • zootehnie (sustinerea ameliorarii populatiilor de animale, imbunatatirea calitatii produselor de origine animala, sustinerea masurilor pentru producerea si comercializarea produselor apicole)

Acest instrument de creditare permite finantarea activitatilor curente ale producatorilor agricoli care beneficiaza de sprijin financiar pana la data platii integrale a acestor sume de la bugetul de stat al Romaniei.

Beneficiarii de sprijin financiar au posibilitatea de a obtine de la BRD credite pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor agricole in valoare de pana la 90% din valoarea estimata a sprijinului.

Destinatie

credit pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor curente

Valoare

pana la 90 % din valoarea subventiei

Moneda

lei

Perioada

Maxim 6 luni – dar nu mai tarziu de data de 31.03 a anului urmator celui pentru care se acorda subventiile


Creditul va putea fi obtinut in baza unor adeverinte emise de APIA in vederea certificarii cuantumului alocat fiecarei activitati si va fi garantat in proportie de 50% de FGCR.

Vizualizări: 62