Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Modificari aduse procedurilor de achizitii publice pentru proiectele din cadrul PNDR

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a modificat o serie de aspecte din procedura pentru desfasurarea achizitiilor din cadrul PNDR. Modificarile au intrat deja in vigoare, fiind aplicate cu incepere din data de 11 ianuarie 2010.

Astfel, beneficiarii privati care vor semna contracte de finantare cu o valoarea mai mare de 50.000 de euro cu APDRP dupa aceasta data vor fi obligati ca, pentru licitatiile pe care urmeaza sa le organizeze, sa solicite ofertantilor care participa la licitatie minim trei oferte conforme.

Concomitent, pentru anumiti beneficiari ai Masurii 121, aflati pe o lista aprobata de APDRP, in momentul primei depuneri a dosarelor de achizitii pentru avizare, se va solicita sa prezinte acordul de mediu si documentul legal de autorizare a persoanelor fizice.

Este vorba despre acei beneficiari care au depus cererea de finantare fara acordul de mediu sau care erau persoane fizice la acel moment, luandu-si angajamentul sa prezinte ulterior, atat documentul de autorizare, cat si adresa din partea Agentiei judetene de Protectie a Mediului.

Beneficiarii privati vor desfasura obligatoriu achizitiile conform Ordonantei de Urgenta nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare daca indeplinesc prevederile articolului 9 din acest act normativ.

Mai precis, daca cumulativ beneficiaza de un sprijin financiar mai mare de 50% din valoarea proiectului si valoarea contractelor de bunuri si servicii depaseste 200.000 de euro, iar contractele pentru efectuarea de lucrari este peste 2.500.000 de euro.

Beneficiarii privati care nu indeplinesc aceste conditii pot aplica, daca doresc, prevederile legislatiei nationale in domeniul achizitiilor publice.

APDRP face precizarea ca achizitiile pentru serviciile de elaborare a proiectelor tehnice, intocmirea studiilor de fezabilitate si consultanta elaborate înainte de semnarea contractelor de finantare raman valabile, urmand ca toate celelalte achizitii efectuate dupa contractare sa fie efectuate conform noilor proceduri.

Sursa: www.apdrp.ro

Vizualizări: 59