Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

51.2 mil euro de la Banca de Dezvoltare a CE pentru prevenirea inundatiilor

Guvernul a aprobat un proiect de Lege privind Acordul-cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, in valoare de 51,2 milioane de euro, destinat finantarii Proiectului privind apararea impotriva inundatiilor in zona de sud-vest a Romaniei.

imprumutul va fi disponibilizat in transe. Fiecare transa a imprumutului va fi pentru o perioada ce nu va depasi 15 ani, incluzand o perioada de gratie de 5 ani.
Costul total estimat al Proiectului este de aproximativ 62 milioane de euro, diferenta urmand sa fie asigurata de la bugetul de stat.
Proiectul privind apararea impotriva inundatiilor in zona de sud-vest a Romaniei isi propune sa ofere solutii pe termen mediu pentru imbunatatirea nivelului existent de protectie al digurilor si al albiilor raurilor pe principalele cursuri de apa, asigurand astfel o protectie optima pentru locuitorii din zona in caz de inundatii catastrofale. Pe ansamblu, se estimeaza ca lucrarile ce vor fi efectuate vor contribui la protejarea a aproximativ 1 milion de persoane, reprezentand o treime din populatia totala a judetelor Caras-Severin si Timis.
Lucrarile hidrotehnice propuse spre executie vizeaza consolidarea si regularizarea malurilor unor cursuri majore si remodelarea albiilor, evitandu-se astfel, pe viitor, producerea viiturilor si distrugerea infrastructurilor de transport, a gospodariilor si a obiectivelor economice. Ele vor fi efectuate in judetele Caras-Severin si Timis, in sud-vestul Romaniei, cu exceptia unui subproiect localizat in judetul limitrof Hunedoara, afectat si el de inundatii.
Termenul limita de finalizare a lucrarilor este decembrie 2009.
Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare.

Background:
Acordul-cadru a fost semnat la Bucuresti, la data de 18 decembrie 2006, si la Paris, la data de 9 ianuarie 2007.
Aplicarea prevederilor Acordului-cadru pentru finantarea acestui proiect va reveni Ministerului Mediului, desemnat ca agentie de implementare.

Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 11.04.2007

Vizualizări: 69