Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Economiei isi imbunatateste capacitatea institutionala pentru dezvoltarea sectorului IMM

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin Directia Generala pentru IMM, Cooperatie si Mediu de Afaceri, a lansat proiectul Elaborarea Strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului IMM, in perioada 2009 - 2013, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PO DCA), Domeniul de interventie 1.1. Imbunatatirea procesului de luare a deciziilor la nivel politico - administrativ.

Obiectivul general al proiectului este de a imbunatati capacitatea institutionala a ministerului, prin structurile cu responsabilitate in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii, de a dezvolta proiecte strategice pentru evolutia sectorului IMM din Romania in directii prioritare pentru actualul stadiu de dezvoltare, prin realizarea Strategiei guvernamentale pentru sprijinirea IMM-urilor pentru perioada 2009 - 2013 si a Planului de Implementare a acestuia.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  •  Dezvoltarea capacitatii organizatorice si manageriale a Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri de a elabora, coordona si monitoriza implementarea documentelor de strategie in domeniul sprijinirii IMM-urilor, prin training de specialitate destinat personalului, studii de evaluare si crearea de instrumente specifice.
  •  Elaborarea Strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului IMM, in perioada 2009 – 2013, in vederea asigurarii unui cadru coerent, stabil si previzibil de dezvoltare a IMM-urilor din Romania.
  •  Elaborarea Planului de Actiuni aferent Strategiei.
  •  Elaborarea unei metodologii de monitorizare si evaluare a Strategiei.

Valoarea totala eligibila
a proiectului este de 3.489.040 lei, din care:
  •  2.965.684 lei (85%) finantare nerambursabila prin PO DCA, respectiv Fondul Social European
  •  532.356 lei (15%) contributia Beneficiarului.

Durata estimata de implementare
a proiectului este de 6 luni.

Sursa: www.minind.ro

Vizualizări: 109