Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Depunerea de proiecte pentru pescuit, suspendata!

In vederea accelerarii absorbtiei fondurilor europene pentru pescuit puse la dispozitia Romaniei in perioada 2007-2013, Ministerul Agriculturii, in calitate de Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit (POP) a decis suspendarea depunerii de proiecte. Reluarea procesului va fi anuntata la o data ulterioara.

Aceasta decizie a fost luata pentru ca autoritatile responsabile cu gestionarea programului sa poata lua o serie de masuri care sa eficientizeze procesul de atragere a fondurilor. Astfel, conform comunicatului emis de Minister, in prezent se lucreaza la intocmirea unor noi ghiduri ale beneficiarilor, conforme cu regulamentele europene in vigoare si cu manualele de proceduri ale Autoritatii de Management.

Informatii de background
Programul Operational pentru Pescuit finanteaza proiecte in vederea crearii unui sector piscicol competitiv, modern si dinamic, bazat pe activitati durabile de pescuit si acvacultura care ia in considerare aspectele legate de protectia mediului, dezvoltarea sociala si bunastarea economica.

In luna august 2009, Guvernul a aprobat o serie de masuri pentru accelerarea absorbtiei sumelor alocate prin Fondul European pentru Pescuit, una dintre acestea privind transferarea functiilor de gestionare a fondurilor europene de pescuit din responsabilitatea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultaura (ANPA) in sfera Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Sursa: www.madr.ro

Vizualizări: 86