Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cadou in prag de sarbatori pentru 74 de IMM-uri: fonduri europene nerambursabile!

Peste 70 de IMM-uri din Romania pot incepe, inainte de sarbatorile de iarna, investitii in valoare totala de aproape 100 de milioane de lei (cca 25 de milioane de euro) finantate din fonduri europene. Secretarul de stat in Ministerul IMM-urilor, doamna Irinel Cristu, a semnat miercuri, 16 decembrie 2009, 74 de contracte de finantare pentru proiectele declarate castigatoare in cadrul POSCCE, Axa 1, Schema de finantare “Sprijin financiar de pana la 1.075.000 lei acordat pentru investitii”.

Valoarea totala a finantarii nerambursabila pentru aceste proiecte este de aproximativ 14 milioane de euro. Firmele ale caror proiecte au fost declarate castigatoare vor putea folosi fondurile nerambursabile pentru achizitia de echipamente, utilaje si tehnologii noi menite sa duca la dezvoltarea afacerii, la cresterea calitatii produselor, precum si la cresterea competitivitatii pe piata europeana.

“Firmele romanesti si Romania insasi au o mare sansa de a-si reveni cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Am inteles cu toti, iar efortul a fost unul comun: firmele au realizat proiecte nu numai multe, ci si foarte bune, iar noi, Guvernul Romaniei prin Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, am facut toate eforturile pentru a evalua cat mai repede aceste proiecte si pentru a da drumul banilor. Acum aceste eforturi vor trebui continuate pentru implementarea proiectelor finantate”, a afirmat doamna Secretar de Stat Irinel Cristu.

Prezent la intalnirea cu intreprinzatorii declarati castigatori si la semnarea contractelor, directorul general pentru IMM din cadrul Ministerului, dl. Rasvan Toader, a afirmat ca dosarele au fost evaluate conform noii proceduri care are in vedere reducerea termenelor in favoarea beneficiarilor.

“S-a ajuns astfel ca primele contracte sa fie semnate in doua luni de la depunerea proiectelor, fata de aproape un an cat a durat la apelul anterior”, a afirmat dl. Rasvan Toader.

Procedurile de evaluare a proiectelor depuse pentru accesarea fondurilor structurale au fost simplificate semnificativ la inceputul acestului an, ca urmare a unei initiative a MIMMCMA, in cursul anului 2009 fiind semnate peste 700 de contracte de finantare aferente proiectelor depuse in cadrul primelor doua apeluri lansate.

Sursa: www.mimmctpl.ro

Vizualizări: 70