Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania a absorbit 90% din fondurile Programului SAPARD

APDRP a efectuat pe 10 decembrie 2009, ultimele plati aferente Programului SAPARD, in valoare de 10,38 milioane de euro.

Astfel, Romania a reusit sa utilizeze aproximativ 90% din fondurile alocate prin Programul SAPARD, mai precis, 1,34 miliarde de euro.

Cu aceasta ultima transa de plata, Programul SAPARD se considera a fi incheiat, iar Romania este una din putinele tari beneficiare de aceste fonduri care a avut o absorbtie aproape integrala.

Incepand cu lansarea Programului in anul 2002 si pana in anul 2006 au fost contractate 4.457 de proiecte cu o valoare totala de 1,36 miliarde de euro.

Programul SAPARD a beneficiat de o alocare financiara in perioada 2000 – 2006 de 1,52 miliarde de euro, suma ce trebuia platita efectiv pana la sfarsitul anului curent.

„Am dovedit tuturor ca Romania este perfect capabila sa cheltuiasca fondurile europene alocate, dar mai mult decat atat, Programul SAPARD a insemnat inceputul modernizarii agriculturii si satului romanesc. Nu a fost usor, dar beneficiile pe care acest Program le-a adus mediului rural romanesc sunt incontestabile. SAPARD-ul este cu siguranta un mare succes pentru Romania, dar si pentru beneficiarii lui”, a declarat Mihai Gavril Vadan, directorul general APDRP.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 263