Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comunele Augustin si Ormenis au propriul sistem de gestiune a deseurilor

Comunele Augustin si Ormenis, profitând de oportunitatea de finantare oferitã de Programul PHARE CES 2005 „Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu”, au decis sã se asocieze în vederea derulãrii a unui proiect integrat de gestiune a deseurilor.

Obiectivul general este realizarea unui sistem modern de gestionare a deseurilor în comunele partenere, în vederea implementãrii directivelor U.E. si a legislatiei nationale în domeniu.

Obiectivul specific al acestui proiect îl reprezintã crearea infrastructurii locale de gestionare a deseurilor în Comunele Augustin si Ormenis. Acest lucru s-a realizat prin achizitia de masini de colectare a deseurilor, eurocontainere pentru colectarea selectivã, respectiv cosuri stradale, pubele pentru deseuri si compostoare pentru compostarea deseurilor de origine vegetalã rezultate din gospodãrii.

La ora actualã proiectul s-a finalizat, infrastructura achizitionatã fiind la dispozitia locuitorilor, beneficiarilor din Comunele Augustin si Ormenis.

Sursa : MDRL

Vizualizări: 69