Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania primeste finantare nerambursabila de 120 milioane euro de la Elvetia!

Parlamentul elvetian a aprobat creditul cadru pentru Romania, reprezentand o finantare nerambursabila in valoare de cca. 120 milioane euro.

In data de 7 decembrie 2009, Parlamentul elvetian a aprobat Creditul Cadru pentru Romania si Bulgaria, Romaniei revenindu-i o finantare nerambursabila in valoare de 181 milioane franci elvetieni (cca. 120 milioane euro).

Domeniile eligibile pentru a fi finantate din aceasta contributie sunt:

  • securitatea, stabilitatea si sprijinul pentru reforme;
  • mediul si infrastructura;
  • promovarea sectorului privat;
  • dezvoltarea sociala si a resurselor umane.

Perioada de angajare a fondurilor este de 5 ani de la data aprobarii creditului cadru, iar cea a platii efective de 10 ani.

Addendum-ul pentru Romania si Bulgaria la Memorandumul de intelegere pentru cele 10 state membre ale Uniunii Europene care au aderat in 2004 a fost semnat la 25 iunie 2008 intre Consiliul Uniunii Europene si Consiliul federal al Elvetiei.

In primul semestru al anului viitor se va definitiva si semna Acordul Cadru bilateral intre Guvernele Romaniei si Elvetiei, document care va permite inceperea implementarii Contributiei financiare elvetiene.

Ministerul Finantelor Publice (Directia de pregatire ECOFIN si asistenta comunitara) este coordonatorul national al asistentei financiare elvetiene acordata Romaniei in vederea reducerii disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinsa.

Sursa: www.mfinante.ro

Vizualizări: 81