Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE aproba cele 3 proiecte ale Transgaz pentru dezvoltarea transportului de gaze naturale

Proiectele Transgaz, transmise catre Comisia Europeana in luna iulie 2009, au indeplinit conditiile de eligibilitate, fiind selectate pentru a primi cofinantare din fonduri europene

Comisia Europeana a selectat toate cele 3 proiecte transmise in luna iulie de SNTGN Transgaz in cadrul Planului European de Redresare Economica, pentru a primi cofinantare din fonduri europene, informeaza Directia Cooperare Internationala si Afaceri Europene din cadrul Ministerului Economiei.

Proiectele vizeaza dezvoltarea conductelor de interconectare intre sistemul de transport al gazelor naturale din Romania cu cele din Bulgaria si Ungaria, fondurile comunitare alocate SNTGN Transgaz SA insumand cca. 14 milioane de euro. SNTGN Transgaz SA va asigura pentru aceste proiecte o finantare de cca. 34 milioane euro.

Comisia Europeana va aproba deciziile pentru acordarea asistentei financiare pentru
fiecare proiect in parte in cursul lunii februarie 2010.

Proiectele SNTGN Transgaz SA se incadreaza in politica energetica a Romaniei si Uniunii Europene de asigurare a securitatii in aprovizionare, promovand totodata principiile responsabilitatii si solidaritatii intre statele membre in situatii de criza.

Totodata, proiectele selectate de Comisia Europeana se refera si la conducta Nabucco, pentru a carei constructie au fost alocate 200 milioane de euro. Planul European de Redresare Economica, adoptat in cursul trimestrului II a.c. se incadreaza in masurile luate de Comisia Europeana pentru a contracara consecintele crizei economice, obiectivul acestuia fiind atat de a contribui la relansarea economica, cat si de a raspunde la necesitatile energetice urgente ale UE.

Sursa: www.minind.ro

Vizualizări: 71