Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Interes crescut pentru accesarea fondurilor destinate turismului in Regiunea Centru

Odata cu relansarea domeniului 5.2 al Programului Operational Regional, ADR Centru a organizat o serie de seminarii de informare pentru potentialii beneficiari din Regiunea Centru. Cei aproape 80 de potentiali beneficiari prezenti la seminarii s-au aratat foarte interesati de accesarea fondurilor nerambursabile disponibile pentru dezvoltarea structurilor de turism.

Fondurile disponibile la nivelul Regiunii Centru sunt de peste 6,6 milioane euro si pot fi accesate de astazi, 23 noiembrie 2009, cand incepe depunerea de proiecte la sediul ADR Centru din Alba Iulia.

Spre deosebire de celalalte lansari cand publicarea ghidului a coincis cu startul depunerii de proiecte, de aceasta data solicitantii au beneficiat de o perioada de 20 zile in care si-au putut finaliza proiectele in cazul in care doresc sa le depuna in prima zi.

Prima cerere de proiecte pe acest domeniu a fost lansata pe data de 29 aprilie 2008 cu un buget alocat domeniului pe perioada 2007-2013 de 25,18 milioane euro, iar dupa aproximativ sapte luni, MDRL a suspendat depunerea de proiecte pe acest domeniu. In Regiunea Centru au fost depuse 37 de proiecte pe acest domeniu, din care 24 proiecte au fost respinse. Pana pe 23.10.2009, 5 proiecte erau in curs de evaluare, 4 in etapa de precontractare, iar patru proiecte erau aprobate spre finantare.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 86