Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ANIMMC face parteneriat cu bancile

Marti, 3 aprilie 2007, Agentia Nationala pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie si mai multe institutii financiar bancare, printre care se numara: Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Société Générale , OTP Bank, Casa de Economii si Consemnatiuni, Banca Transilvania, Libra Bank, Banca Comerciala Carpatica, Bank Leumi Romania, Exim Bank si Credit Europe (fosta Finance Bank), a semnat protocoale de parteneriat in vederea facilitarii accesului intreprinzatorilor la programele de sustinere financiara.
Prezent la eveniment, Presedintele ANIMMC, domnul József Csáka a mentionat: "Am initiat si promovat ideea de a realiza protocoale cu mai multe institutii bancare pentru derularea Programului national multianual pe perioada 2006 - 2009 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii deoarece dorim sa scurtam perioada de implementare si sa eliminam barierele birocratice. Agentia, prin reducerea acestei perioade de derulare, va avea timp mai mult sa opereze celelalte programe ce vor debuta anul acesta, pe de alta parte, intreprinzatorii vor fi incantati sa lucreze cu banca cu care se afla in relatii de afaceri, iar banca, la randul ei, isi va fideliza clientii. Astfel, toata lumea are de castigat.
Totodata, avem in vedere ca micii intreprinzatori sa aiba posibilitatea sa lucreze direct cu banca al caror clienti sunt deja, pentru a accelera, in felul acesta, ritmul investitional si dezvoltarea cat mai rapida a afacerilor carora le vom acorda suport financiar.
in plus, din semnalele primite de la intreprinzatori, am inteles ca aceasta ar fi si dorinta lor, le-ar fi mai lesne sa lucreze fiecare cu banca unde isi au deschise conturile, decat cu o alta banca care le-ar fi impusa, ca urmare a selectiei acesteia prin licitatie, potrivit procedurilor anterioare de implementare a Programului"
Agentia Nationala pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie va derula, pe parcursul anului 2007, 13 programe nationale de sustinere financiara si pregatire antreprenoriala a reprezentantilor sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, precum si a microintreprinderilor. Suma totala alocata celor treisprezece programe este de 75 de milioane de lei.
Pentru a facilita accesarea programelor ce vor fi derulate anul acesta, Conducerea Agentiei a initiat infiintarea registrului electronic unic de inscriere care sa ofere posibilitatea intreprinzatorilor interesati ca, in functie de domiciliul pe care-l au, sa se poata adresa pentru a depune dosarele si celor opt oficii teritoriale situate in: Constanta, Timisoara, Iasi, Craiova, Galati, Targu Mures, Brasov si Cluj.

Sursa: Agentia Nationala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Cooperatie

Vizualizări: 88