Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Austria: al treilea stat membru al carui CNSR a fost aprobat de Comisia Europeana

Comisarul pentru politica regionala Danuta Hübner si comisarul Vladimír Špidla au felicitat autoritatile austriece deoarece Austria a devenit al treilea Stat membru a carui Politica de Coeziune 2007-2013 a fost aprobata de Comisia Europeana. In Cadrul National Strategic de Referinta (CNSR) autoritatile austriece prevad cum vor investi cele 1,461 miliarde de euro, bani primiti din fondurile europene pentru dezvoltarea regiunilor austriece. Astfel procedura de adoptare fiind acum completa Comisia Europeana poate sa publice decizia sa cu privire la elementele CNSR-ului austriac, incluzand prioritatile, indicativele anuale de alocare si lista programelor operationale.

“Sunt bucuroasa ca CNSR-ul Austriei include importante angajamente ale Strategiei Lisabona... Cam 90% din banii investitii sunt alocati cheltuiellilor pentru Strategia Lisabona.” spune d-na Hübner.

Toate Statele Membre au trimis deja Cadrul National Strategic de Referinta Comisiei Europene, Malta si Grecia fiind primele tari a caror CNSR-uri au fost aprobate de Comisie in decembrie 2006 si respectiv martie 2007.

Una din prioritatile Austriei pentru 2007-2013 este sa promoveze competitivitatea economica regionala.

Austria intentioneaza sa sa transpuna prioritatile continute de CNSR in 11 programe operationale. Cea mai saraca regiune din Burgenland va primi sprijin financiar prin doua programe finantate prin Fondul European de Dezvoltare Regional si prin Fondul Social European, pe cand celelate regiuni vor beneficia de programe individuale finantate de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Cum va cheltui Austria cele 1,461 miliarde euro aflati aici.

Sursa: DG Regio

Vizualizări: 193