Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2.300 de scoli vor fi conectate la Internet broadband

Premierul in exercitiu si ministru al educatiei, Emil Boc impreuna cu ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu, au semnat, Vineri 23 octombrie 2009, la sediul Ministerului Educatiei, sapte contracte in valoare de 165 mil lei in cadrul programului "Internet in scoala ta". Prin aceste proiecte un numar de 2.302 scoli, preponderent din mediul rural, vor beneficia de serviciul de internet de mare viteza si banda larga.

Finantarea se va realiza in cadrul Axei 3 „Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public” din POS CCE.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea calitatii procesului de invatamant cu asigurarea respectarii politicilor Uniunii Europene si ale legislatiei nationale in ceea ce priveste principiul dezvoltarii durabile si cel al egalitatii de sanse.
„Internetul va fi asigurat in zona rurala prin fibra optica. Acest program va duce la conectarea la internet a 330 de scoli din regiunea centrala, nord-estica, nord-vestica si sud-estica, a 357 de scoli din zona de sud, a 325 din sud-vest si a 300 din vest si judetul Ilfov”, a adaugat ministrul interimar al Comunicatiilor, Gabriel Sandu.

Obiectivele specifice
ale proiectului sunt:

  •  Cresterea numarului de elevi care utilizeaza TIC
  •  Cresterea numarului de profesori care utilizeaza TIC
  •  Cresterea numarului de unitati scolare care beneficiaza de conexiune la internet broadband
  •  Formarea competentelor aplicative de utilizare la personalul unitatilor scolare
  •  Consolidarea infrastructurii IT la nivelul unitatilor scolare
  •  Reducerea decalajului educational dintre mediile rural – urban in domeniul TIC;

Conectarea scolilor la internet si colaborarea intre acestea contribuie la atingerea unor standarde ridicate in educatia fiecarui elev in parte dar si marirea nivelului de informare, respectiv a profesionalismului profesorilor.

Beneficiari directi ai proiectelor vor fi 543.039 elevi ai scolilor adresate prin proiect si 47.246 cadre didactice angajate in scolile adresate prin proiect iar beneficiari indirecti vor fi parinti, comunitatea locala, 41 de Inspectorate Scolare Judetene, institutii si organizatii relevante pentru activitatea unitatilor de invatamant dar si furnizorii de echipamente si servicii.

Sursa: www.mcsi.ro

Vizualizări: 113