Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia lanseaza competitia pentru capitalele verzi ale Europei din anii 2012 si 2013

A inceput cautarea oraselor care vor deveni urmatoarele capitale verzi ale Europei. Prestigiosul premiu pentru capitalele verzi ale Europei se acorda oraselor care promoveaza cel mai intens un stil de viata urban cu impact minim asupra mediului. Anul acesta, orasele Stockholm si Hamburg au fost nominalizate ca prime castigatoare ale titlului pentru 2010 si, respectiv, 2011. Acum s-a dat startul pentru identificarea oraselor pretendente la ravnitul titlu pentru anii 2012 si 2013. Scopul acestui premiu anual este de a ajuta orasele europene sa devina mai atragatoare si mai sanatoase – „potrivite pentru viata”.

Toate orasele din Uniunea Europeana cu o populatie mai mare de 200 000 de locuitori isi pot depune candidatura pentru premiul Capitala verde a Europei 2012 si 2013.Se accepta candidaturi de la toate cele 27 de state membre ale UE, de la tarile candidate (Turcia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei (FYROM) si Croatia), precum si din partea tarilor din Spatiul Economic European (Islanda, Norvegia si Liechtenstein).

Candidaturile vor fi evaluate pe baza a 11 criterii de mediu, inclusiv a contributiei locale la combaterea schimbarilor climatice, a productiei si gestionarii deseurilor, a starii naturii si biodiversitatii, a calitatii transportului, aerului si apei.
Orasele se pot inscrie prin intermediul unui formular online.Termenul-limita pentru inscriere, atat pentru titlul din 2012, cat si pentru cel din 2013, este 1 februarie 2010.Castigatorii vor fi anuntati in octombrie 2010.

Juriul este format din reprezentanti ai Comisiei Europene, ai Agentiei Europene de Mediu si ai principalelor organizatii de mediu europene si internationale.

Sursa: ec.europa.eu

Vizualizări: 52