Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consiliile Judetene din Regiunea Vest vor sa creasca gradul de siguranta al populatiei

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Managementul Situatiilor de Urgenta (ADIVEST), rezultat al colaborarii dintre cele patru consilii judetene din Regiunea Vest, a depus, la sediul ADR Vest, un proiect ce vizeaza imbunatatirea dotarilor bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Regiunea Vest.

Proiectul a fost depus in cadrul POR, DMI 3.3 „Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta”, ADIVEST fiind singura organizatie eligibila in cadrul acestui domeniu de interventie.

Proiectul depus de ADIVEST, pe care autoritatile judetene intentioneaza sa-l realizeze cu sprijinul Uniunii Europene, are o valoare totala de 49.721.770 lei (11.790.792 euro) dintre care, 40.178.040 lei (9.527.636 euro) reprezinta fondurile nerambursabile solicitate. Alocarea financiara pentru domeniul de interventie 3.3 pentru Regiunea Vest este de 10,08 milioane euro, astfel fondurile solicitate de la Uniunea Europeana, prin proiectul ADIVEST, acopera aproape in totalitate alocarea financiara a domeniului de interventie.

Obiectivul proiectul vizeaza imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta si cresterea gradului de siguranta a populatiei, dezvoltarea bazei operationale regionale si imbunatatirea bazelor judetene existente. In vederea atingerii acestui obiectiv, proiectul propune achizitia de echipamente precum: ambulante de prim-ajutor si de reanimare, diferite autospeciale pentru interventie in caz de accident si descarcerari grele, echipament de comanda si control.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 92