Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 100 de proiecte depuse pentru reabilitarea scolilor si liceelor din Regiunea Centru

Incepand cu data de 16 octombrie 2009, ora 12.00, a fost suspendata depunerea de proiecte pe domeniul care vizeaza reabilitarea infrastructurii educationale din Regiunea Centru.

Inaintea suspendarii DMI 3.4, 42 de cereri de finantare nerambursabila au fost depuse la sediul ADR Centru, de catre autoritatile publice locale din comunele si orasele Regiunii Centru. Anuntul privind suspendarea acestui domeniu a mobilizat autoritatile Regiunii Centru pentru a-si incheia documentatiile demarate si pentru a depune proiectele de reabilitare a unitatilor de invatamant arondate.

La inchiderea domeniului, erau inregistrate 104 cereri de finantare, 2 dintre acestea fiind deja contractate si 3 urmand a fi contractate in curand. Bugetul alocat fusese depasit, inca din 30 septembrie 2009, cu 82%.

Numarul mare de proiecte depuse pe acest domeniu ilustreaza nevoia unitatilor de invatamant din regiune pentru reabilitarea, modernizarea sau dotarea cu echipamente.

Pana in prezent doua proiecte au fost aprobate spre finantare, respectiv proiectul „Reabilitarea, modernizarea si echiparea Liceelor “Marton Aron” si “Segito Maria“ din Miercurea Ciuc” depus de catre Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc si proiectul „Modernizarea Scolilor generale Sinmartinul de Cimpie si Ulies”, depus de comuna Riciu, judetul Mures. Cele doua proiecte contractate vor primi ca finantare nerambursabila suma de peste 5 milioane euro. Alte 4,22 milioane euro din bugetul domeniului, vor fi alocate pentru trei proiecte aflate in etapa de precontractare, ce vor semna in curand contractele de finantare.

Pana la 30 septembrie 2009, au fost depuse la sediul ADR Centru, un numar de 54 de cereri de finantare nerambursabila care solicitau o suma de 67,54 milioane euro, cu 82% mai mult decat valoarea alocata. Dupa evaluarea acestora, 15 proiecte au fost respinse, 5 contractate sau in precontractare, iar cele 34 cereri de finantare ramase solicitau 38,68 milioane euro pentru reabilitarea, modernizarea si dotarea cu echipamente a liceelor, scolilor, atelierelor si laboratoarelor scolare, a campusurilor, centrelor si grupurilor scolare. La inceputul lunii octombrie s-au mai depus 8 proiecte, iar in ultimele 2 zile alocate depunerii s-au inregistrat 42 de cereri de finantare, 4 cereri in data de 15 octombrie si 38 cereri in 16 octombrie.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 87