Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Alimentare cu apa in Judetul Olt prin Programul Phare

Consiliul Local Gradinari implementeaza in perioada 30.11.2007 - 30.11.2009, proiectul „Alimentare cu apa in comuna Gradinari, satele Gradinari si Petculesti, judetul Olt” finantat in cadrul Programului PHARE 2005 Coeziune Economica si Sociala - “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”.

Valoarea totala a proiectului, fara TVA este de 635.137,84 EUR.

Obiectivul general este constituit din realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apa in satele Gradinari si Petculesti care sa contribuie la indeplinirea cerintelor de protectia mediului si de sanatate a populatiei.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt crearea infrastructurii de alimentare cu apa, respectiv extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa in satele Gradinari si Petculesti, realizarea de puturi forate, a statiei de pompare, a statiei de clorinare si, nu in ultimul rand, derularea unui program de constientizare si promovare a legislatiei de mediu specifice.

Implementarea proiectului va avea ca rezultat imbunatatirea starii de igiena si sanatate a populatiei prin oferirea unei ape de calitate controlata, ameliorarea vietii cetatenilor prin posibilitatea dezvoltarii unor retele de irigatii, precum si oportunitati de dezvoltare economica a zonei. Proiectul va aduce beneficii localitatilor, asigurand apa potabila in conformitate cu standardele UE si romanesti si imbunatatind standardele de colectare a apei uzate, asigurand astfel reducerea poluarii raului Olt si a fluviului Dunarea.

Sursa: www.mdrl.ro

Vizualizări: 68