Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fermierii vor primi subventii de 424 milioane de euro pentru culturile de toamna

Guvernul a hotarat acordarea de fonduri in valoare de 424 milioane euro in vederea platii subventiilor in agricultura pentru culturile de toamna, a afirmat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern de ieri, 7 octombrie 2009.

Premierul a aratat ca banii destinati acestor plati sunt imprumutati din Trezoreria Statului, urmand ca, dupa ce aceste sume vor fi primite de la Uniunea Europeana, sa se intoarca in Trezorerie.

"Am gasit acest mecanism pentru a-i putea ajuta pe agricultori sa primeasca, in timp real, banii necesari pentru sustinerea culturilor de toamna. Dupa publicarea in Monitorul Oficial a actului normativ, aceste sume de bani sunt operationale si pot fi la dispozitia agricultorilor", a spus primul-ministru.

O alta masura adoptata in sedinta de guvern vizeaza acordarea a 42 milioane euro pentru finantarea subventiilor pentru motorina, pentru activitatile desfasurate in agricultura.

"Este vorba despre subventii pentru 3,1 milioane de hectare de teren agricol, care raspund unor nevoi stringente, existente la nivelul fermierilor, pentru ca activitatea lor sa poata fi desfasurata", a precizat primul-ministru.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 53