Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Beneficiarii POR din Regiunea Bucuresti-Ilfov, nemultumiti de perioada lunga dintre depunere si contractare

ADR Bucuresti-Ilfov a organizat miercuri, 30 septembrie 2009, evenimentul BI Regio Cafe, prilej cu care beneficiarii POR au dezbatut in fata reprezentatilor presei o serie de probleme cu care s-au confruntat in accesarea fondurilor structurale.

Reprezentatii celor 4 microintreprinderi prezente la eveniment si-au declarat dezamagirea fata de perioada extrem de lunga dintre momentul depunerii proiectului si semnarea contractului de finantare. Acestea au depus proiecte in luna iunie a anului trecut in cadrul apelului pentru sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor (DMI 4.3.) si au avut de asteptat intre 9 si 12 luni pentru ca proiectele sa parcurga diferitele faze de evaluare si de pre-contractare.

Acum aflati in etapa de implementare, beneficiarii se lovesc de problemele atrase de noile conditii economice aparute in contextul crizei, ei solicitand flexibilitate din partea autoritatilor atat de la nivel regional, cat si de la nivel central.

Astfel, una dintre microintreprinderi, care implementeaza, in prezent, un proiect de dezvoltare a site-ului, a trebuit, ca urmare ca dificultatilor financiare, sa modifice calendarul activitatilor proiectului, incepand mai intai cu dezvoltarea componentelor software si nu cu achizitia de echipamente hardware, cum era prevazut initial.

Beneficiarii s-au declarat multumiti de comunicarea cu Organismul Intermediar, personalul ADR Bucuresti-Ilfov fiind de un real ajutor in perioada de monitorizare a proiectelor.

Cu toate acestea, reprezentantii microintreprinderilor prezente la eveniment au reclamat lipsa de coordonare manifestata de AM POR in relatia cu Organismele Intermediare, care poate conduce la interpretari diferite din partea ADR-urilor din fiecare regiune asupra anumitor aspecte.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 148