Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Nota privind constituirea listei de rezerva pentru cererile de finantare

AM POR a emis o nota privind modul de constituire a listei de rezerva pentru cererile de finantare depuse in cadrul POR. Aceasta nota va completa prevederile Instructiunii privind suspendarea depunerii de cereri de finantare.

Conform prevederilor legale, pentru domeniile majore de interventie pentru care sunt lansate cereri de proiecte cu depunere continua, suspendarea depunerii se realizeaza in momentul in care valoarea solicitata a contractelor semnate si a proiectelor aflate in evaluare depaseste cu 50% valoare totala alocata pe regiunea respectiva pentru perioada 2007-2013, aceasta decizie fiind anuntata cu cel putin 15 zile lucratoare inainte de data limita.

Toate cererile de finantare depuse vor trece, in ordinea depunerii, prin toate etapele procesului de evaluare si selectie, pana la o depasire cu 35% a valorii alocate la nivel regional pentru respectivul DMI.

Cererile de finantare care se inscriu dupa pragul mentionat anterior, vor fi supuse evaluarii conformitatii administrative si eligibilitatii.

Toate cererile de finantare care nu se inscriu in bugetul alocat regiunii pentru DMI respectiv, vor fi incluse intr-o lista de rezerva si vor intra in procesul de verificare, evaluare si selectie.

Daca, in urma evaluarii cererilor de finantare primite pana la suspendarea depunerii, nu se vor contracta proiecte a caror valoare sa acopere alocarea financiara regionala, AM POR va lansa o cerere de proiecte cu termen limita pentru suma ramasa disponibila sau va continua procesul de evaluare, selectie si contractare a cererilor din lista de rezerva, acolo unde aceasta a fost constituita.

Pentru a consulta textul integral al Notei, click aici.

Sursa: www.inforegio.ro

Vizualizări: 101