Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Poduri afectate de inundatii, reabilitate cu fonduri europene

Consiliul Judetean Cluj a finalizat cu succes proiectul „Reabilitarea podurilor afectate de inundatii din judetul Cluj” finantat de Uniunea Europeana in cadrul programului Phare/2005/017-690.01.03 „Coeziune Economica si sociala – Masuri impotriva dezastrelor provocate de inundatii”. Contractul de grant a fost semnat pe data de 30.05.2007, iar perioada de implementare a fost de 27 luni.

Valoarea totala a proiectului a fost de 371.420 Euro, finantare nerambursabila pusa la dispozitie de Comunitatea Europeana pentru implementarea proiectului sus mentionat.

Obiectivul general al proiectului a fost cresterea investitiilor in domeniul economic si social in comunitatile locale de pe traseul drumului judetean DJ 161 D, prin reabilitarea infrastructurii afectate de inundatii.

Obiectivul specific al proiectului a vizat reabilitarea a doua poduri afectate de inundatii pe traseul drumului judetean DJ 161 D km 24+017 peste paraul Batin L = 15,0 m si DJ 161 D km 29+697 peste paraul Bandau L = 10,0 m.

Pentru atingerea obiectivului proiectului s-au derulat urmatoarele activitati: pregatirea tuturor detaliilor de ordin tehnic necesare demararii lucrarilor de reabilitare, efectuarea lucrarilor propriu-zise de reabilitare a celor doua poduri, mediatizarea si promovarea proiectului, raportarea tehnica si financiara, evaluarea proiectului si auditul financiar final al acestuia.

Prin implementarea proiectului se asigura:

  • conditii de siguranta a circulatiei pe cele doua poduri peste paraul Bandau;
  • accesul populatiei din comunele Unguras si Sanmartin la institutiile publice si unitatile sanitare din municipiul Dej;
  • cresterea nivelului de trai in mediul rural prin dezvoltarea economica a zonei prin investitii in domeniul economic si social.

Sursa: www.mdrl.ro

Vizualizări: 85